Pertandingan FrogPlay Bermula Sekarang !!!

Jom, sertai pertandingan ini!
Sebagai permulaan kepada pengalaman FrogPlay yang menarik dan penuh makna, kami mengadakan sebuah pertandingan peringkat kebangsaan dari 11 Jun - 11 Ogos 2017.
Pertandingan ini terbuka kepada semua sekolah yang boleh mengakses FrogPlay. Sekolah-sekolah digalakkan untuk bekerjasama dan mengaplikasi pembelajaran berkonsepkan gamifikasi menerusi FrogPlay bagi membolehkan murid melakukan pembelajaran kendiri.

Jom, sertai keseronokan ini! Pendaftaran dibuka 11 Jun 2017.

Apakah itu FrogPlay?
FrogPlay adalah aplikasi ulangkaji dalam Frog VLE yang berkonsepkan gamifikasi untuk meningkatkan motivasi pelajar dalam pembelajaran. Kini, anda boleh belajar dan bermain pada masa yang sama.

Saya ingin tahu lagi.
Apakah manfaatnya kepada guru?
Muat Turun Risalah Guru

Apakah manfaatnya kepada pelajar?
Muat Turun Risalah Pelajar

Bagaimana cara mengakses FrogPlay?
Muat turun Brosur

Semuanya tentang Frogplay - muat turun sini 1 2 


Lubuk Dropship Peniaga Online

  1. Banggood











 apa yang bestnya website www.banggood.com ni, warehouse supplier ini ada terdapat di US dan EU market.
so barang yang anda jual tu akan dapat sampai ke customer lebih cepat.
lokasi bisnes ini terletak di Ghuangzhou china, terdapat lebih 70,000 produk untuk anda pilih untuk dijual di market ebay
barangan utama yang dijual adalah barang-barang elektronik, gajet dan pakaian.
website buyincoins adalah website china yang lebih fokus kepada barang-barang elektronik dan pakaian
lokasi bisnes ini terletak di shanghai china, barang-barang yang dijual tidak sebanyak yang terdapat di website banggood. cuma ada 5000 pilihan barang shj. tapi website ni dah boleh bagi anda pilihan yang cukup banyak untuk anda memilih barang yang paling murah
boleh try usha-usha website ni bila anda free.
chinavasion adalah berpangkalan di Hong Kong. fokus jualan website ini adalah barang-barang berasaskan barangan elektronik dan gadjet sahaja. Anda boleh try jual barang-barang elektronik yang terdapat di website ni
jangan risau, mereka faham dengan konsep dropship. seller di chinavasion.com di dah biasa dengan program dropship. barang yang terdapat di website ni ada lebih kurang 2000 jenis barang untuk anda pilih mana yang berkenan.
CooliCool.com berpangkalan di Shenzhen China, terdapat 5000 produk yang dijual di coolicool.com. produk utama website ini ialah barang-barang yang bersasaskan barangan elektronik, gajet dan barang-barang sukan
mereka juga ada warehouse di EU market. so kalau nak jual di ebay.com barang boleh sampai lebih cepat dari biasa. takdelah customer tunggu lama sangat.
anda boleh try usha-usha bila free nanti.
DaleXtremee adalah website yang ramai orang tak tahu. website ini berpangkalan di Hong Kong, fokus jualan lebih kepada barang-barang gadjet sahaja. terdapat lebih kurang 160,000 produk untuk anda pilih
macam biasa, website ni terima dropshipper yang baru nak memulakan bisnes di ebay.
boleh try usha website ni bila anda free nanti.
website dhgate ni mungkin dah ramai yang tahu kewujudannya. ni adalah website kedua yang popular di malaysia selepas website aliexpress. lokasi bisnes ni berpangkalan di Beijing china, terdapat lebih daripada 16 juta produk untuk anda pilih di sini
fuhh banyak kan? macam biasa para dropshipper sangat-sangat dialu-alukan.
try usha bila free nanti.
Dinodirect adalah berpangkalan di Hongkong. website ni masih berusia 2 tahun. ditubuhkan pada tahun 2015. masih muda lagi laa berbanding website-website yang lain..
ramai masih tak perasan lagi kehadiran website ni sebagai supplier dropship alternatif untuk ebay seller. tapi jangan pandang rendah pada supplier ni. terdapat lebih dari 130 ribu produk yang disediakan sebagai pilihan untuk di beli
barangan utama yang dijual adalah barangan fashion, barang-barang komputer dan peralatan rumah.
Everbuying terletak di shenzhen China, ditubuhkan pada tahun 2007. dah dekat 10 tahun lebih website ini beroperasi. terdapat lebih daripada 15 ribu jenis barang-barang yang berasaskan elektronik, gadjet dan fashion untuk anda pilih untuk dijual di ebay
Ditubuhkan pada tahun 2012. website ini fokus pada jualan produk berasaskan elektronik dan barang-barang komputer. terdapat lebih dari 60 ribu produk untuk anda pilih.
terletak di Hongkong Kowloon Bay. website ni tak macam aliepxress. website ni cuma dari seorang seller sahaja( 1 company shj)
10. GearBest
Berpangkalan di Shenzhen china, menjual produk berasaskan barangan eletronik, gajet dan fashion lelaki. terdapat lebih dari 30 ribu produk untuk dipilih.
ditubuhkan agak baru lagi. iaitu pada tahun 2014. bagus untuk gunakan sebagai sumber baru selain dari aliexpress.
Berpangkalan di Shenzen juga, ditubuhkan pada tahun 2009. barangan yang dijual lebih kepada barang-barang elektronik dan gajet. terdapat lebih dari 20 ribu jenis produk untuk anda pilih.
Berpangkalan di beijing china, ditubuhkan pada tahun 2007. terdapat lebih daripada 400 ribu jenis produk. barangan yang dijual lebih fokus kepada apparell dan small accessories.
Berpangkalan di beijing china, lebih kurang macam website light in the box.tua setahun je dari light in the box, fokus barang-barang yang berasaskan elektronik dan gajet. terdapat lebih daripada 350 ribu produk untuk anda pilih.
Berpangkalan di Shenzhen china, ditubuhkan pada tahun 2011. produk utama yang dijual adalah produk fashion, mainan, produk peralatan rumah dan fashion style. ada lebih daripada 100 ribu jenis produk untuk anda pilih dan jual di ebay.
15. SheIn
Berpangkalan di California dimiliki oleh china, website ni special sikit. lokasinya terletak di usa. so kalau anda nak jual pada harga yang lebih mahal sikit pun takda masalah sebab barang yang anda hantar dapat di hantar lebih cepat ke customer.
ditubuhkan pada tahun 2008, fokus pada produk fashion wanita sahaja. ada lebih kurang 10 ribu jenis pilihan untuk anda iklankan di store ebay anda.
16. TinyDeal
Berpangkalan di Shenzhen china, fokus pada produk berasaskan elektronik dan gajet. ada lebih daripada 50 ribu jenis pilihan untuk anda jual di ebay. ditubuhkan pada tahun 2007.
17 Tmart
Berpangkalan di Hongkong. ditubuhkan pada tahun 2009. produk utama adalah barang-barang elektronik sahaja. terdapat lebih daripada 60 ribu jenis produk untuk anda pilih

Senarai Bazar Ramadhan Seluruh Negeri Perak


Tempat-tempat Bazar Ramadhan 2017 Di Seluruh Negeri Perak
1. Bazar Stadium,Ipoh
2. Bazar Taman Perpaduan, Ipoh
3. Bazar Uptown Tambun, Ipoh
4. Bazar Medan Gopeng, Ipoh
5. Bazar Arked Mara, Taiping
6. Bazar Changkat Jering, Taiping
7. Bazar Lembah, Kuala Kangsar
8. Bazar Giant, Seri Manjung
9. Bazar Stadium MPM, Seri Manjung
10. Bazar Astaka, Sitiawan
11. Bazar Pekan, Ayer Tawar
12. Bazar Pekan, Bota Kanan
13. Bazar Sidec Seri Iskandar
14. Bazar Dataran Bandar U, Seri Iskandar
15. Bazar Kompleks Pertanian, Titi Gantong
16. Bazar Pejabat Pos, Parit
17. Bazar Kg. Selabak, Teluk Intan
18. Bazar Pekan, Teluk Intan
19. Bazar Pekan, Tanjung Malim
20. Bazar Bandar Proton, Tanjung Malim
21. Bazar Dataran TF, Batu Gajah
22. Bazar Jalan Permatang Tok Mahat, Parit Buntar
23. Bazar Taman Kerian Permai, Parit Buntar
24. Bazar Bandar Baharu, Parit Buntar
25. Bazar Taman Cempaka, Ipoh
26. Bazar Kg Manjoi, Ipoh
27. Bazar Jelapang,Ipoh
28. Bazar Jalan Baldwin, Tapah
29. Bazar Giant Kampar
30. Bazar Pekan, Langkap
32. Bazar Kamunting, Taiping
33. Bazar Simpang,Larut Tin, Taiping
34. Bazar Pekan, Batu Kurau
35. Bazar Tesco Bercham, Ipoh
36. Bazar Dewan, Bidor
37. Bazar Pasar Basah, Seri Manjung
38. Bazar Taman Samudera, Seri Manjung
39. Bazar Econsave Slim River
40. Bazar Pekan (GERIK)
41. Bazar Pekan Semanggol
42. Bazar Simpang Empat Hutan Melintang
43. Bazar Chandan Puteri, Kuala Kangsar
44. Bazar Pekan Sungai Siput
45. Bazar IPD Taiping
46. Bazar Taman Jati, Ipoh
47. Bazar Meru Permai, Ipoh
48. Bazar Taman Chepor Jaya, Ipoh
49. Bazar Pekan Selama
50. Bazar Masjid Tinggi, Bagan Serai
51. Bazar Pekan Bagan Serai
52. Bazar Padang Rengas, Kuala Kangsar
53. Bazar Talang, Kuala Kangsar
54. Bazar Bukit Gantang
55. Bazar Taman Kaya, Taiping
56. Bazar Pekan Sungkai
57. Bazar Taman Desa Aman, Lahat
58. Bazar Angsana Mall, Ipoh
59. Bazar Pekan Gopeng ( area paip besar)
60. Bazar Dataran Kurma, Pulau Pangkor
61. Bazar Pekan Ijok
62. Bazar Pekan Kg Gajah
63. Bazar Pekan Pantai Remis
64. Bazar Taman Serai Permai
65. Bazar Batu Lima
66. Bazar Pekan Tg. Piandang
67. Bazar Pekan Kuala Kurau
68. Bazar Pekan Alor Pongsu
69. Bazar Taman Serai Jaya
70. Bazar Taman Orkid, Sg Siput
71. Bazar Dataran Malim Nawar
72. Bazar Medan Cahaya, Kuala Dipang
73. Bazar Uitm Tapah Road
74. Bazar Taman Kledang, Ipoh
75. Bazar Rapat Setia, Ipoh
76. Bazar Ipoh Jaya
77. Bazar Taman Chempaka
78. Bazar Dataran Lenggong
79. Bazar Depan TF Batu Gajah
80. Bazar Simpang Pulai
81. Bazar Bandar Botani, Ipoh
82. Bazar Taman Desa Aman, Ipoh
83. Bazar Pekan Pengkalan Hulu
84. Bazar Pasar Awam, Seri Manjung
85. Bazar Meru Raya, Ipoh
86. Bazar Pekan Beruas
87. Bazar Jalan Padang Tembak, Teluk Intan
88. Bazar Changkat Jering
89. Bazar Simpang, Taiping
90. Bazar Bukit Permata
91. Bazar Kg Bahagia, Teluk Intan
92. Bazar Batu 10, Lekir
93. Bazar Taman Tamara, Ipoh
94. Bazar Kg Sri Kinta, Ipoh
95. Bazar Market Baru Bagan Serai
96. Bazar Silibin, Ipoh
97. Bazar Pekan Langkap
98. Bazar Pekan Selekoh
99. Bazar Changkat Lada
100. Bazar Seberang Perak
101.Bazar Tg Rambutan
101. Bazar Sg. Bayor
102. Bazar Pekan Rantau Panjang
103. Bazar Klebang Restu, Ipoh
104. Bazar Behrang 2020
105. Bazar Pekan Manong
106. Bazar KTM Tapah Road
107. Bazar SPPK, Ipoh
108. Bazar Masjid Tinggi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...