Home » » Tips Bagi Pengguna Yes Altitude

Tips Bagi Pengguna Yes Altitude


TIPS UNTUK PENGGUNA YES ALTITUD
#TIPS1
Tau tak kita boleh menelefon kawan2 kita menggunakan no yes dgn PERCUMA?? Walaupun simkad kita tiada kredit tapi tetap boleh berhubung asalkan menggunakan ni yes
Bagaimana caranya??? 
1. Pergi ke phone (lambang telefon hijau)
2. Klik contact
3. Klik new contact
4. Masukkan nombor YES kawan-kawan, tak kira sekolah yang sama atau dari sekolah lain.
5. Boleh mula buat panggilan secara percuma
#TIPS2
Jika dah aktifkan phone, tapi tak dapat menerima panggilan... tolong update phone dulu..
#TIPS3
Jika nak tahu status akaun YES kita... boleh klik kat *myyes4G*.
Disitu ada ditunjukkan berapa GB dah guna internet.
Jika icon *myyes4G* masih warna biru, maksudnya belum update. Icon yes tu mesti warna putih.
#TIPS4
ROM untuk Telefon Bimbit YES ialah 8GB
RAM pula 1GB
Jika nak simpanan yg besar, cikgu boleh beli memory card tambahan ✌️️ baru boleh simpan byk benda dan hp tak jadi lembab 
#TIPS5
HP YES kita memang boleh install Whatsapps atau Telegram. Tetapi apps2 itu akan guna data cikgu jika tidak menggunakan wifi.....
So..install la FROG CHAT untuk chating secara PERCUMA 
#TIPS6
Rasa terganggu dengan auto correction bila menulis mesej????
Senang saja nak offkan:
1. Klik setting
2. Klik language&input
3. Klik Google keyboard
4. Klik text correction
5. Off kan 3 dari atas
Haaa dah boleh taip mcm kilat ⚡️⚡️⚡️ 
#TIPS7
Jika data 2GB tidak cukup  jgn susah hati... langgan lah pakej RM29 utk mendapatkan tambahan data 8GB
#TIPS8
Bagaimana nak ada nama sendiri kat Phone Altitude...maklumla hp semua mcm kembar 
Caranya:
1. Setting
2. Security
3. Owner Info.....

#TIPS9
BAGAIMANA NAK SCREENSHOT???
senang je... klik button POWER dan button VOLUME serentak ✌️️

0 comments:

Catat Ulasan


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...