Finance Tips  Travel Tips Car Tips  Computer Tips Shopping Tips


Baca Melalui Emel. (Masukkan emel. CTH: azman@gmail.com didalam kotak di bawah)

Selasa, 31 Mac 2009

e-GTukar (Sistem Pertukaran Guru Antara Negeri)

Hari ni ada meeting kat sekolah, tapi apakan daya.. Tugas sebagai guru data menuntutku untuk bersama guru data yg lain untuk mendengar taklimat tatacara pertukaran guru secara online atau diberitahu oleh en mazran sbg eGTukar (mcm tak best namanya) di ppd kerian.

Dimaklumkan bahawa Permohonan Pertukaran Guru Antara Negeri 2009 Gred DGA32 timebased dan DG44 Timebased perlu mengisi borang manual sebanyak 3 salinan berserta dokumen sokongan yang lengkap dan disahkan. Borang hendaklah dihantar melalui Guru Besar / Pengetua ke Pejabat Pelajaran Daerah Kerian pada atau sebelum 30 April 2009. Borang boleh download di website ini - SKKD.info

Diingatkan kepada semua bahawa Permohonan Pertukaran Guru Antara Negeri 2009 bagi guru Gred DGA29 dan DG41 masih melalui Secara Atas talian (online) melalui URL ini - eGTukar

PPD KERIAN DAHULU



PPD KERIAN KINI

p/s: to my sis, bleh la apply transfer ke kedah

8 comments:

liza berkata...

Dah isi online pada 1 april.Very excited.But, not to Kedah.I'm aply to Daerah Kerian, Perak.Harap dapat kali ni.

Tanpa Nama berkata...

bagaimana ek nak pohon pindah antara daerah je(dalam negeri). perlu guna e-Gtukar jugak ke....?

liza berkata...

Tukar antara daerah tak perlu isi borang eG-Tukar ni.Cuba tanya kerani macam mana prosesnya.Rasa-rasanya sekarang ni memang tarikh untuk isi borang tukar antara daerah dan negeri.

pertukaran antara daerah boleh rujuk pada kerani, pekeliling dah sampai ke sekolah. just isi borang pertukaran antara daerah secara manual..

Cikgu DG48 berkata...

Assalamualaikum,
Klu DG48 perlu appply online juga ke? Nk apply sekarang sempat lagi x jika pakai manual application?

Tanpa Nama berkata...

salam,
bagaimana pula jika kita memohon pindah DALAM daerah? adakah borang tertentu? tk

Tanpa Nama berkata...

isi eg tukar smpai dh 8x tp knp asyik server error?kena isi smula,again and again.

Tanpa Nama berkata...

salam...nak tahu, kalau pengetua xsokong, pihak atasan terus x proses ke permohonan kita..?pengetua sy xnak sokong, dia suh tunggu 5 thn lg br nak sokong...mcm mana ni?



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo
a { color: #333333; }